Tiukka viikonloppu Opel-liigaa
Julkaistu: 23.09.2017 00.00

Tiukka viikonloppu Opel-liigaa

FC Kapinan nollaseiskojen joukkueet viettivät viikonlopun iltapäivät futista pelaten Järvenpään Lukion kentällä Opel-liigan lopputurnauksessa. Kumpanakin päivänä oli lämmin syyssää, ja aurinko helli.

Valmentaja Antin yhteenveto lauantaista: "Eka vastustaja oli meidän tasoa ja hyvä peli pojilta, paljon hyviä seinäpelejä laidalla, kierrätystä ja tiukkaa puolustusta. Toka ja kolmas vastustaja oli vähän meitä parempia. Molemmilla nopea ja taitava hyökkäys joka on myrkkyä meidän puolustukselle. Molemmissa peleissä saatiin muutama maalipaikka aina kun maltettiin syöttää ja liikkua. Päivän teema oli kova tsemppaus, rauhallinen pallollinen pelaaminen ja hauskan pito. Nämä kaikki onnistuivat ajoittain, ja kaikki lähti kotiin hyvillä mielin!"

Myös valmentaja Ville oli tyytyväinen sunnuntaihin: "Kokeiltiin vähän uutta pelisysteemiä. Pelaajat olivat läpi päivän hyvin hereillä, ja malttoivat pelata joukkueena. Vastus tiukkeni päivän loppua kohti."

FC Kapina E-07 Musta - FCFJ P08 Sininen 2-0

FC Kapina Musta aloitti lopputurnauksen porvoolaisen Futuran 08-junioreita vastaan Järvenpään Lukion kentällä. Ottelun alku oli vähän tunnustelua, kunnes Kapina sai peliä käyntiin. Lukas, Eino ja Atte pyörittivät hyvin peliä useampaankin kertaan ylöspäin, mutta lopputyö jäi hieman kesken. Myös Sirli ja Aaron osallistuivat peliin aktiivisesti, mutta vetopaikat olivat vähissä. Peli pyöri vastustajan päässä, mutta maaleja ei saatu aikaiseksi - Eino sai vedon pitkältä maalivahdin yli, Atte teki hienon haltuunoton ja kuljetuksen maalille, mutta yritys päättyi torjuntaan. Oskarin hieno veto vastapallosta päätyi maaliin! Peli päättyi voittoon, hyvin päästiin harjoittelemaan hyökkäämistä ja hyökkäyspään pelaamista tässä pelissä! Ilari pelasi hyvin maalissa, ja Eino sai vihreän kortin.

FC Kapina E-07 Musta - TuPS P07 Vihreä 0-3

Opel-liigan lopputurnauslauantain toinen peli oli selvästi ensimmäistä kovempitahtinen jo alusta lähtien. Vastustaja esitti hienon syöttökuvion Kapinan päässä, oma puolustus oli valitettavasti vähän kuutamolla. TuPS pyöritti peliä ja teki maalin, omat pelaajat reagoivat hieman hitaasti. Silloin kun Kapina sai palloa ylös, siellä ei ollutkaan oikein ketään auttamassa hyökkäyksiä. Peli pyöri paljon omassa päädyssä, syötöt eivät kulkeneet ja liikuttiin turhan hitaasti. Vastustaja teki jälleen maalin. Silloin kun vastustaja on selkeästi nopeampi, tuntuu että pelin fiilis ja ote lopahtaa ihan saman tien - luovutetaan ennen kuin on edes pelattu tilanteet loppuun asti! Vastustaja teki kolmannen maalin kulmapotkutilanteesta. Maalissa urhoollisesti pelannut Aaron sai vihreän kortin.

FC Kapina E-07 Musta - KoPSe P07 Skotlanti 0-2

Opel-liigan lopputurnauksen viimeisessä pelissä kohdattiin KoPSe Skotlanti. Eino pelasi maalissa, ja peli oli taas tasaväkisempi. Matiaksen veto osui ylärimaan! Vastustaja sai käytännössä vähän "tuurimaalin", kun pallo lipesi torjunnasta maalin suuntaan. Seuraava maali tehtiin kauempaa maalivahdin yli, ei juuri ollut mahdollisuuksia torjua. Pelin yleisilme oli vähän laiskaa ja väsynyttä. Muutamia hyviä tilanteita saatiin syntymään vastustajan päätyyn, mutta maalia ei harmillisesti saatu aikaiseksi.

FC Kapina E-07 Punainen - VJS United Punainen 4-0

Opel-liigan lopputurnauksen ensimmäinen vastus aurinkoisen lämpimänä syyssunnuntaina oli vantaalainen VJS United. Kapinan joukkue oli saanut valmentajalta vähän "pyyhkeitä" torstain ottelusta, voitosta huolimatta keskittymistä ja huolellisuutta olisi parannettava. Ottelu lähtikin maltilla liikkeelle, mäntsäläläiset siirsivät palloa huolellisesti pelaajalta toiselle. Paine siirtyi vastustajan puolelle kenttää, mutta VJS oli ajoittain lähellä yllättää. Ensimmäinen maali syntyi Aarnin ja Laurin esityöstä Aksun oikean jalan laukauksella! Kapinan pallonhallintaprosentti oli läpi ottelun suuresti liioittelematta arviolta noin 70, ja maaleja tehtiinkin pian lisää. Hyvin maalissa pelannut Joel ohjeisti puolustusta ja seurasi tilanteita aktiivisesti. Veeti, Aleksi ja Lauri pääsivät myös maalinteon makuun, myös Eino ja Joonas olivat hyvin pelissä mukana. Joona ja Kalle pelasivat hyvin yhteen puolustuksessa. Syntyi useita tilanteita ja pallon kierrätys oli laadukasta. Ajoittain oli ehkä vähän onneakin mukana, mutta kyllä pallo tässä ottelussa aika selkeästi pomppi Kapinalle!

FC Kapina E-07 Punainen - FCFJ P08 Valkoinen 5-0

Opel-liigan lopputurnaussunnuntain Punaisen joukkueen toinen ottelu oli Porvoon Futuran 08-junioreita vastaan. Kapina kokeili uutta pelimuotoa, ja vastuskin vaikutti alusta alkaen olevan nopeampi ja kärkkäämpi kuin edellisessä ottelussa. Kapina kuitenkin löysi hyvin tilaa ja syöttöpaikkoja, ja Aksu pääsi ekana maalipaikkaan. Myös Lauri pelasi hyvää peliä. Veeti antoi hyvän ohjauksen Aarnin antamaan kulmapotkuun, ja ensimmäinen maali oli lähellä. Veeti onnistui lopulta tilanteessa jossa vastustajan maalivahti ehti laittaa jalan vedon eteen, mutta se jatkoi kuitenkin pompulla maaliin. Pelin jatkuessa Futura pääsi lähelle, Jolle torjui ensimmäisen vedon ja siitä lauottu paluupallo meni maalin yli! Ottelun edetessä Kapina lisäsi vauhtia, ja vaikutti siltä vastustaja alkoi vähän hyytyä. vaikka sillä olikin runsaasti vaihtomiehiä. Lauri, Veeti ja Aleksi vastasivat toisesta maalista, Veeti ja Lauri kolmannesta maalista jälleen hyvän kuvion päätteeksi. Koko joukkue nousi rohkeasti ylemmäksi, ja pallo pysyi hyvin hallussa. Aarnin keskitys laidalta Aleksille boksiin latoi numeroiksi jo 4-0. Jatkettiin kuvioita, Lauri kävi kahdesti lähellä. Kolmas kerta toden sanoi, ja Lauri maalasi 5-0 hässäkästä, joka muistutti melkeinpä sitä surullisenkuuluisaa lopun vääntöä Olympiastadionilla lokakuussa vuonna 1997 - Futura ei epäonnekseen sitten millään saanut purettua palloa pois omalta alueeltaan.

FC Kapina E-07 Punainen - JäPS P08 1-0

Syyskuun aurinkoisen Opel-liigasunnuntain viimeinen ottelu oli turnauspäivän vauhdikkain ja jännittävin, JäPS:in 08-syntyneet tarjosivat kunnon vastuksen! Vastustaja pysyi alusta alkaen hyvin pelissä mukana, ja pääsi jopa paikoille. Kapina yritti kärsivällisesti luoda syötöillä lisää tilaa. Veeti pääsi kahdesti jopa läpiajoon, mutta JäPS:illä oli laadukas maalivahti joka peitti tilanteet oikein! Joona teki vapauttavan 1-0 voittomaalin, mutta JäPS ei suinkaan lannistunut tai lakannut yrittämästä. Joel pelasi hyvän pelin ja teki tärkeitä torjuntoja. Veeti kävi lähellä, sijoitus alakulmaan meni vain vähän ohi. Peli oli loppuun asti tasainen, vauhdikas ja jännittävä vääntö, molemmat joukkueet pelasivat täysillä!

Huom! Opel-liigaa on jäljellä vielä yksi kierros, eli tässä ei suinkaan ollut vielä ihan kaikki tältä syksyltä!

Seuran uusimmat