Takana hyvä talvisarja
4.4.2019 9:36 Uutiset / D-07

Sipoon sarjaottelut on tältä talvelta pelattu!

Lokakuun 2018 ja marraskuun 2019 välisenä aikana FC Kapinan nollaseiskojen joukkue osallistui Sipoon Nikkilässä pelattuun Keravan Energia -talvisarjaan aktiivisella joukkueella, jonka kokoonpano vaihteli kauden aikana jonkin verran. Talvikauden aikana pelattiin kaikkiaan kymmenen ottelua kaksinkertaisena sarjana, otteluista viisi päättyi tasapeliin, yksi tappioon ja neljästä tuli voitto. Sarja oli varsin tasainen, mutta tarjosi hyvän mahdollisuuden joukkueelle kehittää peliään kevään piirisarjakarsintaa ajatellen.

Alla on kooste aiemmin kauden kuluessa julkaistuista otteluraporteista.


28.10.18 FCK - HaPK 0-0

FC Kapina aloitti Sipoon talvisarjapelit uteliaana, sillä vastustaja oli ennen kohtaamaton Haminan Pallo-Kissat. Oma peli kulki ihan hyvin, ei vaan oikein päästy maalille asti. Pelinrakentelu toimi kuitenkin suht mukavasti. Vastustajan kärki oli varsin taitava "väkkärä", mutta hänet saatiin kuitenkin pidettyä poissa vaarallisilta paikoilta.

28.10.18 FCK - KoPSe Wales 2-2

Marraskuun talvisarjapelien toinen kierros tarjosi vantaalaiselle KoPSelle revanssin mahdollisuuden, olihan FC Kapina kesällä Kellokoskella pelatussa turnauksessa voittanut heidät finaalissa. Kaiken kaikkiaan peli kulki hieman edellistä paremmin, mutta sitä leimasivat enemmän yksilövirheet ja huonot ratkaisut, varsinkin puolustuspäässä. Joona sai luotua monta paikkaa yksinään ja Lukke syötti hienosti Vilin läpi maalintekoon. Myös Einon taisteluasenne jäi mieleen positiivisesti.

25.11.18 FCK - KäPa AC White 2-1

Odotettu marraskuinen talvisarjan ottelukierros oli taas edessä. Vastustaja KäPa pyrki pallonhallintaan, mutta ei juurikaan prässännyt. Kapinan peli oli pakoitellen vähän sumppuista, mutta kulki kuitenkin hyvin oikeaan suuntaan eli vastustajan maalia kohti. KäPa ryhmittyi hyvin ja vaarallisesti vastahyökkäykseen kahdella pelaajalla pallon saatuaan. Kapina voitti myös kaksinkamppailuja hyvällä prosentilla. Joonas vastasi molemmista maaleista.

25.11.18 KelA Keltainen - FCK 2-2

Marraskuun talvisarjakierroksen toinen ottelu pelattiin Kellokosken Alkua vastaan. Peli oli tasaista, valmentaja kiinnitti palautteessaan kuitenkin huomiota pallottomien puolustajien liikkeeseen sillä KelA:n hyökkäykset tuntuivat useimmiten tulevan kuin yllätyksenä. Kapina pyrki etenemään aktiivisesti syötellen, joskin KelA myös prässäsi hyvin ja onnistui katkomaan syöttöjä. Maaleja tehtiin vuorotellen, Kapinan osalta maalit viimeisteli tuttu pelaaja - edellinen ottelu huomioon ottaen huippuvireinen Joonas urakoi tänään yhteensä neljä maalia!


Joulukuussa sarjassa oli tauko, pelit jatkuivat taas vuodenvaihteen jälkeen.

12.1.19 FCK - FC Loviisa 2-2

Tammikuun talvisarjakierros Sipoossa alkoi ottelulla FC Loviisaa vastaan. Peli oli ailahtelevaa, parhaimmillaan pallo liikkui ja pelaajat myös, mutta taso myös vaihteli ottelun kuluessa jonkin verran. Pieniä virheitä tuli paljon välillä, ehkä myös sen takia että pelaajia kierrätettiin paljon väsymyksen vuoksi. Hyökkäykseen ja puolustukseen ei löytynyt ihan oikeaa tasapainoa niin, että peli olisi kokonaisuudessaan lähtenyt kunnolla rullaamaan.

12.1.19 KoPSe Wales - FCK 1-0

FC Kapina 07 ja vantaalainen KoPSe kohtasivat talvisarjan tammikuun kierroksella. Peli oli tiukka, ja päättyi lopulta vastustajan niukkaan voittoon, mutta siihen nähden että pelattiin loukkaantumisten takia jopa kahden pelaajan vajeella tulos oli hyvä. Varsinkin keskikenttä ja laidat olisivat kaivanneet vahvistusta, puolustus sen sijaan pelasi erinomaisesti.

9.2.19 FCK - KäPa AC White 8-0

Sipoon talvisarjan toiseksi viimeisellä kierroksella FC Kapina kohtasi helsinkiläisen Käpylän Pallon AC White -joukkueen. Kapinan joukkueen rosteri oli hieman ohuella kun paljon pelaajia oli sairastunut, mutta koossa oli motivoitunut porukka! KäPalla oli taktiset kuviot hallussa ja alussa he pääsivät jopa 3 vs 1 hyökkäykseen, mutta Lauri pelasi maalissa varmasti. Kapina laittoi vähitellen omaa konettaan käyntiin ja avasi maalinteon. Avauksissa oltiin huolellisia, vaikka prässi oli kova. Joukkueen tuore vahvistus Niklas viimeisteli kliinisesti vasurilla 2-0 johdon, ja Eino vastasi niinikään laittamalla ilkeän pomppupallon vasurilla kohti maalia, ja peli oli 3-0. Ilarin tulinen laukaus kävi seuraavaksi ylärimassa! Kapina sai pelin edetessä vapaapotkun, josta Aksu laittoi (vasurilla tottakai) lukemiksi jo 4-0.

Peli oli suurinpiirtein puolivälissä, mutta Aksu oli päässyt vauhtiin ja viimeisteli jo 5-0. KäPa aloitti kovan prässin, mutta suurta hätää ei ollut. Vili kävi välillä laittamassa 6-0, ja nyt peliä hallittiin keskikentälläkin. Eino peippaili viisi pelaajaa, ja Kapina onnistui hyvin vastaiskuhyökkäysten käynnistämisessä. Vastustaja oli sillassa, Eino laittoi jo 7-0 ja Ilari 8-0.

Tässä pelissä viimeistelyt viimeisellä kolmanneksella toimivat hienosti.

9.2.19 HaPK - FCK 3-3

Helmikuun talvisarjakierroksen toisessa ottelussa vastaan asteli astetta kovempi vastus, Haminan Pallo-Kissat. Molemmat pelasivat hyvin syötellen, ja vastustaja painoi päälle kovaa. Niklas saikin rankkarin pelin alkuvaiheessa upottaen pallon varmasti verkkoon ja lukemiksi 1-0. Ei kulunut kauaakaan kun vastustaja riisti pallon hienosti boksissa ja tasoitti lukemiksi 1-1. Kapina ei tästä lannistunut, vaan Niklas laittoi jälleen lukemiksi 2-1. Avauksissa palloa siirrettiin huolella edestakaisin, ja päästiinkin liikkeelle.

Noin pelin puolivälin jälkeen Ilari vei Kapinan paluupallosta jo 3-1 johtoon. Pelajilla alkoi kuitenkin jalka painaa sillä edellinen KäPa-ottelu päättyi välittömästi ennen tätä. Hivenen pidempään levännyt HaPK pääsi kaventamaan numeroiksi 3-2. Aksu meinasi johdattaa Kapinan taas karkumatkalle mutta tulinen laukaus osui tolppaan! Pelin loppuvaiheissa HaPK painoi päälle vimmatusti ja sai kalastettua rankkarin, josta syntyi pelin loppulukema 3-3, eli tasapeli.

Valmentaja kiitteli kurinalaista joukkuepelaamista ja etenkin harkittuja syöttöjä.

30.3.19 FCK - FC Loviisa 4-1

Sipoon talvisarjan viimeisen otteluparin ensimmäisessä koitoksessa kohtasivat Kapina ja FC Loviisa. Peli oli täysin suvereenisti Kapinan hallinnassa, lähestulkoon jokainen pelaaja teki mitä tykkäsi kentällä. Lukemat olisi voineet olla suuremmatkin; Vili täräytti yhden yläriman, joka varmaan tärisee kuplassa edelleen! ;) Paikkoja oli monilla muillakin, niitä syntyi nimenomaan hyvän syöttöpelin ansiosta. Joonas teki varmaan kymmenkunta "zidane-harhautusta", onnistuen joka kerta. Ilari pelasi hyvin maalissa.

30.3.19 FCK - KelA Keltainen 2-0

Kauden viimeinen talvisarjapeli Sipoossa pelattiin KelA Keltaista vastaan. Se ei ollut niin ylivoimaista pyöritystä kuin edellisessä, mutta edelleen hyvää tekemistä syöttelyn osalta. Vastustajalla ei ollut kyllä edes mahdollisuuksiakaan. Hieman lähdettiin jossain välissä mukaan juoksukilpailuun, mutta sitten kyllä huomattiin, että syöttely toimii paremmin. Maalivahti lähti tuttuun tyyliin välillä harhauttelemaan maalissa. Onneksi ei kuitenkaan tullut pallonmenetyksiä ja aina päästiin paineen alta pois sopivasti.

Huomioitavaa oli, että kaudella yleensä vähemmän hehkutusta keräävät pelaajat olivat tällä kertaa erittäin hyviä. Roni, Matias, Atte ja Veikka pelasivat upeat pelit ja valmentaja kehuikin heitä erikseen! :-)


Joukkue valmistautuu nyt kevään pääkoitokseen, huhtikuun puolivälissä alkavaan P12 Kakkosen piirisarjan karsintaan. Tsekkaa tarkempi otteluohjelma tästä linkistä: https://fckapina.fi/joukkueet/6212/uutiset/110051/p12-kakkosen-karsinnan-otteluohjelma

Tervetuloa kentän laidalle kannustamaan ja nauttimaan junnufutiksesta!


   
Lisää uutisia
D-07
«  Syyskuu   »
Kategoriat