Nollaseiskoille futsalista lohkovoitto!
13.3.2019 13:19 Uutiset / D-07

Talvikauden sarjapelit pelattiin läpi onnistuneesti


FC Kapina osallistui talvella 2018-2019 Uudenmaan alueen P12 Futsal-sarjan kolmoslohkoon, jonka se lopulta myös voitti varsin vakuttavalla pelillä. Lisäksi Vili voitti lohkon maalipörssin 12 maalilla, Joona oli toinen 11 maalilla. Kärkisijoilla olivat myös Kalle ja Aleksi, jotka molemmat tekivät 9 maalia.

Futsalia treenattiin sunnuntai-aamupäivisin Monitoimitalon salissa yhdessä 08-joukkueen kanssa, ja alkukausi olikin opettelua. Pikku hiljaa treenin kautta lähti peli toimimaan ja se erotti Kapinan monista vastustajista. Meillä oli selkeä pelitapa ja se helpotti pelaamista. Oli myös hienoa nähdä rohkeita suorituksia monilta pelaajilta, joita ei nähdä niin paljoa futiskentällä; harhautuksia, chippejä ja yli kymmenen syötön kuvioita ennen maalille menoa!

Joukkueen koostumusta vaihdettiin lähes joka kierroksella. Valmentaja antoi muutamia esimerkkejä siitä, kuinka futsalissa pelaajien roolit kääntyivät verrattuna futikseen: Joona tekee paljon maaleja futiksessa, ja nyt myös syötti todella monta maalia futsalissa. Futiksessa Vili syöttää enemmän maaleja, mutta olikin nyt se viimeistelijä. Myös Kalle teki paljon tehoja, vaikka futiksessa ei yleensä ole maaleissa mukana. Myös ne, jotka eivät aina ole maaleissa mitattuna tehokkaimpia pelaajia, saivat monipuolisesti onnistumisia; Lauri, Aarni, Ilari, Atte, Miko, Veikka ja Roni. Lukke, Joonas ja Aleksi olivat erittäin hyviä koko kauden ajan; harhautuksia, laukauksia ja syöttöjä rohkealla tavalla! Myös Veeti ja Aksu kävivät onnistuneesti kokeilemassa futsalia kahden ottelun verran.

(Alla on kooste aiemmin julkaistuista otteluraporteista)


11.11.2018 Kasiysi/Valkoinen - FC Kapina (3-2)

FC Kapina 07:n ihkaensimmäinen virallinen futsal-ottelu pelattiin Helsingin Hakaniemen Arena Centerissä, tukevasti maan alla. Peli oli tasaista, mutta selvästi vielä vähän totuttelua lajiin. Kapina meni johtoon, Kasiysi tuli nopeasti tasoihin. Sitten Kasiysi puolestaan meni johoon, tällä kertaa Kapina tuli tasoihin.

Ottelun voittomaali syntyi epäonnisesta puolustavasta pallokosketuksesta omalla puolustusalueella, mitenkään tulinen kuti ei ollut kyseessä, mutta maaliin se meni, ihan ottelun viime sekunneilla. Futsal-kausi on nyt kuitenkin avattu ja kivaa tuntui olevan!

11.11.2018 FC Kapina - HJK/Malmi val (10-4)

Valmentajan puheet pelirohkeudesta otettiin tosissaan ja päivän toinen futsal-ottelu kulki vauhdikkaasti Kapinan komennossa. Vastustaja pääsi toisen puoliajan lopulla vähän paremmin mukaan peliin, mutta kyllä Kapina vei pisteet tällä kertaa.

15.12.2018 EBK/Valkoinen - FC Kapina (1-3)

FCK 07 kohtasi paikallisen joukkueen futsal-sarjan toisella kierroksella Espoossa. Pelin ilme oli alkuun hieman haparoivaa, mutta ei ollut suurempia ongelmia. Pikku hiljaa päästiin peliin sisään ja saatiin hyviä seiniä ja päästiin hyville maalipaikoille. Joona, Vili ja Veikka vastasivat ottelun kenties hienoimmasta maalista, kun Joona pelasi pallon Vilille keskelle, Vili jatkoi takaisin Joonalle ja Joona laittoi kovan pallon maata pitkin takatolpalle Veikalle, josta oli helppo laittaa pallo maaliin!

Lopussa turhia meidän rikkeitä, joista vastustaja sai pari kymmenmetristä. Lauri kuitenkin piti lopussa maalin puhtaana!

15.12.2018 FC Kapina - FC Viikingit/sininen (8-2)

Futsal-kierroksen toinen peli Espoossa FC Viikinkejä vastaan oli aikalailla täysin Kapinan hallinnassa, ja vähän jopa löysäilyksi meni. Eka puoliaika saatiin hienosti hoidettua ja myös toinen puoliaika "lasketeltiin" voittoon. Näin tällä kertaa.

20.1.2019 GrIFK/Red - FC Kapina (1-16)

Kapina aloitti futsal-pelit Myllypuron Arena Centerissä voitolla kauniaislaisesta Grankulla IFK:sta. Myös vastustajalla oli hetkensä, mutta toki Kapina tämän ottelun vei nimiinsä varsin selkeästi. Valmentaja asetti joukkueelle jo varsin aikaisessa vaiheessa säännön, että vähintään kymmenen syöttöä on tehtävä ennen maalia, ja tulosten valossa pelaajat liikuttivat palloa oikeaan suuntaan.

20.1.2019 FC Kapina FCK - SAPA/vihreä (11-0)

Kapina jatkoi helmikuun toisessa futsal-pelissä hirmuvireellä, pallo liikkui hyvin ja helsinkiläinen SAPA jäi jalkoihin. Kapinan joukkue on koostunut joka kuukausi eri pelaajista, mutta nyt kiertoon taisi osua varsin hyvä ryhmä, koska tämän viikonlopun molemmat ottelut vaikuttivat olevan kauden epätasaisimpia ainakin tulosten valossa.

10.03.2019 Ponnistus/punainen - FC Kapina FCK (2-8)

FCK 07:n futsal-joukkue kohtasi perinteikkään Helsingin Ponnistuksen Punaisen joukkueen Futsal P12 -sarjan päätöskierroksella Matinkylän hienolla Esport-areenalla. Kapinan peli ja rohkeus ovat kehittyneet huikeasti kauden alusta, ja ottelu meni pitkälti vierasjoukkueen komennossa. Koska mitään suoranaista hätää ensimmäisellä puoliajalla ollut, valmentaja kiinnitti huomiota tärkeisiin asioihin kuten pallottomien pelaajien reippaampi liikkuminen ja pelitilanteiden seuranta. Tavoitteena oli että parannetaan toiselle jaksolle, ja tuntuu että peliin tulikin entistä enemmän vauhtia. Lukke avasi hienosti maalitilinsä futsal-sarjassa!

10.03.2019 FC Kapina FCK - PPS/Musta (10-1)

FC Kapina päätti P12 Futsal -sarjan otteluun PPS/Mustaa vastaan. Valmentaja painotti samoja asioita kuin edellisessä pelissä, koko joukkueen pallotonta liikettä ja pelitilanteiden havainnointia. Sarjan maalipörssin kärkisijasta käytiin myös tiukka kamppailu Vilin ja Joonan kesken. Pelaajat liikuttivat hyvin palloa ja malttoivat myös syöttää tarpeen tullen.

Aleksi onnistui kahteen kertaan maalinteossa lauottuaan tässä ja edellisessä ottelussa ainakin 5-6 kertaa ylärimaan, tai tolppaan! Pohjapelaajana operoinut Aarni teki ottelussa maalin, samoin Kalle ja Joonas. Myös Miko avasi kauden maalitilinsä! Lauri pelasi tarkasti maalivahtina. Myös Roni ja Lukke tekivät hyviä asioita kentällä osallistuen aktiivisesti joukkueen peliin, vaikka eivät maalin makuun tässä ottelussa päässeetkään.

Hivenen harmillisesti kaikki kiva loppuu aikanaan, niin myös tämä talven mukava futsal-sarja. Ehkäpä ensi kaudelle yritetään uudestaan, ja kenties jopa astetta kovemmassa lohkossa!

Tarkemmat tiedot ja taulukot sarjasta Palloliiton sivuilla: https://www.palloliitto.fi/spluusimaa/futsal-p12-2...Huomio huomio, nollaseiskojen joukkue etsii parhaillaan sponsoria, lisätietoja täältä: https://fckapina.fi/joukkueet/4095/uutiset/98701/f...   
Lisää uutisia
FC Kapina
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat