Tekonurmi Riihenmäen koulun kentälle
13.7.2019 12:33 Uutiset / Pääsivusto

Tehdään siitä yhdessä mahdollista!

Jalkapalloseura FC Kapina Ry:llä on ollut 2018 alkuvuodesta lähtien käynnissä hanke, jossa tarkoituksena on rakennuttaa täysimittainen tekonurmikenttä Mäntsälän keskustan alueelle. Seuraavassa lyhyesti hankkeen taustoista ja perusteluista sille, miksi näin mittavaa hanketta päätettiin seurassa lähteä toteuttamaan.

Nykyiset olosuhteet

Uusi, vuonna 2015 perustettu seura on alusta saakka tarvinnut junioreilleen paikan harjoitella ja pelata. Tilanteen parantamiseksi Kapina teki kesällä 2016 talkootoimin Tuusulan Palloseuralta ilmaiseksi saadusta vanhasta tekonurmipinnasta kaksi kenttää Hepolan ja Kirkonkylän koulujen pienille hiekkakentille.

Halusimme, että kentistä hyötyvät muutkin kuin seuran jäsenet. Kunta ja kyseiset ala-asteet ovat alusta saakka olleet hienosti mukana. Tekonurmista kouluilta saatu palaute on ollut loistavaa. Positiiviseksi ongelmaksi on muodostunut pikemmin se, kuinka välituntien vuorojenjaosta saadaan sovittua isojen oppilasmäärien ja luokkien kesken.

Vanhojen, jo valmiiksi ”pelattujen” tekonurmipäällysteiden käyttöikä on kuitenkin rajallinen. Kovassa kulutuksessa olevien kenttien (varsinkin Hepola) käyttöikä on näillä näkyvin vuoteen 2022 saakka kestävä. Seuran vanhempien ikäluokkien joukkueet joutuvat jo tällä hetkellä keväisin ja syksyisin vuokraamaan kenttäaikaa ulkopaikkakunnista (Pornainen ja Järvenpää) harjoituksiinsa ja peleihinsä. Tämä johtuu siitä, että Mäntsälän urheilukentän nurmi saa käyttöluvan yleensä vasta 1.6 alkaen ja sulkeutuu hyvissä ajoin ennen sarjapelien päättymistä.

Suunniteltu olosuhdeparannus Riihenmäkeen

Uusi täysimittainen, Riihenmäen koulun yhteyteen rakennettava kenttä tulisi arkipäivisin palvelemaan koulun 700 oppilasta, arki-iltaisien ja viikonloppuisin FC Kapinan noin 200 pientä ja vähän suurempaa futaria.

Kentän valmistuminen jatkaisi myös olemassa olevien Hepolan ja Kirkonkylän koulujen kenttien käyttöikää, koska niiden käyttöaste laskisi. Toteutuessaan Riihenmäen tekonurmi tulisi näin ollen suoraan tai välillisesti palvelemaan useita vuosia Hepolan, Kirkonkylän ja Riihenmäen koulun 1200 oppilasta ja yli kahtasataa seuran jäsentä.

Projektin kustannukset ja tehdyt toimenpiteet

Olemme seurana yksin rahoittamassa projektia. Projektin kustannusarvio on 200 000 euroa, josta tekonurmikentän osuus on noin 160 000 euroa. Maaleihin ja kentänhoitovälineisiin sekä aitaukseen on arvioitu tarvittavan 40 000 euroa.

Hankkeen toteutukseen tarvittavan rahoituksen osalta olemme selvittäneet kaikki mahdolliset julkiset avustuskanavat. Tällä hetkellä Etelä-Suomen aluehallintovirastolta on olemassa 50 000 euron rahoituspäätös toukokuulta.

FC Kapinan omarahoituksen realistinen arvio on 20 000 euroa vuodessa, emme halua kuormittaa harrastajien ja heidän vanhempiensa kukkaroa yhtään enempää kuin se on seuratoiminnan pyörittämisen kannalta välttämätöntä. Loppuosan kattamiseksi olemme selvittäneet mahdollisuutta pankkilainan ottamiseksi. Pienellä uudella seuralla ei kuitenkaan ole omaisuutta, jonka pankit edellyttävät lainan takuuksi.

Lopuksi pieni pyyntö

Aluehallintoviraston rahoituspäätöksen ehtona on, että tekonurmen rakentaminen pitää aloittaa 2019 lokakuun loppuun mennessä tai menetämme julkisen sektorin avustuksen. Jotta pitkään ja suurella sydämellä suunniteltu hanke ei raukea, tarvitsemme kaikkien apua. Voitte tukea kentän toteuttamista rahallisella tuella, olemme hakemassa asialle rahankeräyslupaa. Yritykset voivat halutessaan osallistua rahallisesti, tai myös lainalle tarvittavaan pankkitakaukseen. Summan määrittelee tukija itse.

FC Kapina haluaa jatkossakin olla seura, jolla liikkuva nuori on keskiössä!

Ystävällisin terveisin

FC Kapina ry hallitus


   
Lisää uutisia
FC Kapina
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat