Nollaseiskoilla takana tiukka talvisarja
Julkaistu: 06.03.2017 00.00

Nollaseiskoilla takana tiukka talvisarja

Marras-maaliskuun aikana pelattiin kaikkiaan kymmenen ottelua per joukkue. Alla oleva artikkeli on kooste kauden aikana tehdyistä otteluraporteista. Lue täältä kauden ennakkoraportti viime syksyltä: http://www.fckapina.fi/uutiset/91878/sipoossa-pela...

Marraskuu 2016

TuPS 08 - FC Kapina F-07 Punainen (2-1)

Kaikella on alkunsa! FCK Punaisen ensimmäinen 8v8-sarjapeli oli alkamassa, ja lähes koko kuplahallin kokoinen pelikenttä herätti alkuun jopa ihmetystä, olihan se kolme kertaa 5v5-kentän kokoinen. Peli oli vauhdikas ja tarjosi hyviä tilanteita. Kapinan keskikenttä syötteli hyvin, mutta voisi vielä osallistua aktiivisemmin puolustukseen. Myös sijoittuminen isolla kentällä oli ymmärrettävästi vielä vähän hakusessa.

FCFJ/Valkoinen 1 - FC Kapina F-07 Punainen (3-0)

FC Kapina Punainen aloitti päivän toisen pelinsä FCFJ/Valkoinen 1:stä vastaan keskittyneesti syötellen. Peli painui kuitenkin omalle kenttäpuoliskolle, ja aloitusten kanssa oli vaikeuksia. FCFJ prässäsi aktiivisesti. Tappiosta huolimatta Kapina pelasi kuitenkin hyvää jalkapalloa. Keskikenttä tarjoili pariinkin otteeseen hyvännäköisiä syöttöjä, joista päästiin viimeistelypaikoille, mutta harmillisesti tällä kertaa tuloksetta. Laitureiden takana oli paikoitellen yli viisi metriä sivurajoihin, eli leveyttä tarvitaan lisää, ja syöttöihin lisää vauhtia sekä voimaa. Myös hyökkäyspäähän tarvitaan lisää rohkeutta.

KoPSe/Ranska - FC Kapina F-07 Musta (1-4)

Nikkilässä pelattiin FCK Mustan ensimmäinen 8v8-peli KoPSe Ranskaa vastaan! Kenttä oli suorastaan valtava mittasuhteiltaan, ja aluksi syötöt sekä pelipaikat olivat hukassa. Peliä pyrittiin pitämään leveänä, vaikka se paikoitellen sumputtui. Alussa myös keskikenttä oli hieman eksyksissä. Kapina teki kuitenkin enimmäkseen ottelun maalit, tosin lopussa puolustus vähän uuvahti ja verkko heilahti kertaalleen myös omassa päässä.

KoPSe/Skotlanti - FC Kapina F-07 Musta (0-1)

FCK Mustan toisessa 8v8-pelissä KoPSe Skotlantia vastaan syöttelypeli sujui jo paremmin, ja leveämällä, vaikka pidemmät syötöt eivät aina löytäneetkään perille. Keskikentältä tarjoiltiin kuitenkin paikoitellen varsin laadukkaita syöttöjä, ja niillä päästiin etenemään maalille asti useastikin! Kapinan maalivahti teki hyviä torjuntoja, ja puolustuskin oli hereillä. Harjoitellaan lisää syöttelyä ja sijoittumista, ja kuukauden päästä palataan taas nauttimaan pelistä!

Joulukuu 2016

Viikingit/Keltainen - FC Kapina F-07 Musta (0-4)

Muutamalla 08-ikäluokan pelaajalla vahvistettu FCK Musta kohtasi Viikingit Sipoon vilpoisessa Nikkilän hallissa. Kapina esitti vauhdikasta peliä ja hyvää pyöritystä, ja varsinkin nollakasit paikoitellen suorastaan varastivat show'n. Vastustaja pääsi yrittämään maalintekoa oikeastaan vasta loppupuolella mutta Kapinan maalivahti torjui yritykset kuin muuri. Valmentaja kehui peliä hyvännököiseksi, mutta antoi seuraavaa peliä varten myös hieman palautetta maalivahdin avauksista, sekä laitureiden sijoittumisesta.

SV/Blå - FC Kapina F-07 Musta (0-0)

FCK F-07 Musta feat. nollakasit kohtasi isäntäjoukkue SV:n talvisarjan toisen kierroksen toisessa ottelussaan. Kokoonpanomuutoksia oli tehty, ja Kapinan esitys näytti aluksi hyvin erilaiselta kuin edellisessä pelissä. Keskikenttä oli hakusessa, ja vastustaja onnistui usein katkomaan syöttöjä. Pikku hiljaa peli parani, ja syötellen alettiin saada palloa liikkeelle. Lopussa Kapinan pelaajat alkoivat sortuivat turhankin moneen otteeseen yksin pakertamiseen, viiden vastustajan pelaajan läpi on kuitenkin vaikea kikkailla! Montaa kertaa ei kummassakaan päässä päästy maalintekopaikoille, ja peli päättyi lopulta maalittomana 0-0 lukemiin.

SV - FC Kapina F-07 Punainen (1-3)

FCK Punainen nappasi ensimmäisen 8v8-muodon voittonsa Sipoossa hyvällä esityksellä! Keskikenttä pelasi hyvin yhteen.

Akilles - FC Kapina F-07 Punainen (1-1)

Punaisten talvisarjaillan toisessa pelissä jalka alkoi painaa. Vaihtomiehiä ei ollut ja peli meni jo vähän "räpeltämiseksi", joten kenties tasuri oli ihan hyvä lopputulos.

Tammikuu 2017

FCFJ/Valkoinen 3 - FC Kapina E-07 Musta (2-7)

Vuoden 2017 ensimmäinen peli alkoi FCK Mustan osalta reippaalla otteella, ja nappasi hienon voiton! Mikä parasta, suurin osa maaleista syntyi syöttökuvioiden kautta. Vastustajakin onnistui pari kertaa, kun oma puolustus ei ollut hereillä.

JäPS/Valkoinen - FC Kapina E-07 Musta (0-4)

FC Kapina Mustan kauden 2017 toinen ottelu JäPS Valkoista vastaan alkoi vaikeasti, syöttöpeliä ei saatu toimimaan ja paine kasaantui omaan päätyyn. Sitten saatiin vapauttava maali, ja sen jälkeen peli siirtyi toiseen päätyyn, ja Kapina pääsi häiritsemään varsinkin vastustajan avauksia. Maaleja syntyi tasaiseen tahtiin ja oma pää pidettiin puhtaana, varsinkin Miko puolusti lopussa uutterasti. Helmikuussa jatketaan taas talvisarjaa!

KoPSe/Brasilia - FC Kapina E-07 Punainen (4-1)

FC Kapina Punainen aloitti vuoden 2017 pelit epävarmalla esityksellä. Nopea ja fyysinen KoPSe suoritti vauhdikkaita vastahyökkäyksiä, ja painoi kunnolla prässiä Kapinan avauksiin. Pulassa oltiin, avaukset melkoisen hasardeja - vastustaja katkoi avaussyötön ja mäjäytti pallon nopeasti maaliin, useammankin kerran. Kapinan pelisuunnitelma tuntui olevan hukassa. Molemmilla joukkueilla oli yksilötaitoa, ja ottelussa nähtiin pari hienoa tilannetta, mutta KoPSe veti tällä kertaa pidemmän korren.

FCFJ/Valkoinen 1 - FC Kapina E-07 Punainen (1-1)

FC Kapina Punaisen tammikuun toinen talvisarjapeli Sipoossa alkoi tasaisesti. Futura pyrki alussa hakemaan pallonhallintaa, mutta antoi myös Kapinalle tilaa prässäämiseen. FCFJ aloitti maalinteon taas kerran suorastaan perinteisellä syötön riistolla Kapinan "hasardiavauksesta", mutta sen jälkeen oma avauspeli alkoi kyllä toimia paremmin, eli lopun ottelusta pojat keskittyivät avauksiin enemmän! Keskikentällä käytiin tiukkaa vääntöä, ja peli poukkoili ajoittain päädystä toiseen. Kaikenkaikkiaan Kapina pelasi muutaman tilanteen todella hyvin syötellen, ja oli lähellä tehdä parikin maalia lisää, mutta viimeistelyt kilpistyivät lopulta maalivahtiin, tai menivät niukasti ohi.

Helmikuu 2017

TuPS 08 - FC Kapina E-07 Punainen (1-2)

FCK Punainen kohtasi TuPS 08:n SV-hallin talvisarjan helmikuun kierroksella. Pelillisesti OK esitys, oli jopa mahdollisuuksia tehdä enemmänkin maaleja. Kierrätettiin palloa, ja haettiin niin lyhyitä kuin pitkiäkin syöttöjä. Hyökkäyspää oli tehokas, ja keskikenttä jakoi hyvin palloa.

Akilles - FC Kapina E-07 Punainen (3-2)

Helmikuun talvisarjakierroksen toinen ottelu Akillesta vastaan oli pelillisesti epätasainen esitys. Ei taisteltu pallosta, syötöt oli löysiä, ja osa vastustajan maaleista voidaan laittaa maalivahdin huonon päivän piikkiin.

KoPSe/Ranska - FC Kapina E-07 Musta (2-3)

FC Kapina Mustan SV-talvisarjapeli helmikuun kierroksella päättyi hienosti voittoon. Välillä peli kulki ja pallo liikku pelaajalta toiselle, ja välillä ei oikein onnistunut mikään. Joka kerta peli näyttää kuitenkin paremmalta joten kehitystä tapahtuu!

KoPSe/Skotlanti - FC Kapina E-07 Musta (0-4)

SV-hallin helmikuun talvisarjakierroksen Mustan joukkueen toiseen peliesitykseen pätee sama kuvaus kuin edelliseen, välillä peli kulki paremmin ja välillä huonommin, lopulta napattiin hieno voitto kuitenkin.

Maaliskuu 2017

FCFJ/Valkoinen 3 - FC Kapina E-07 Musta (2-0)

FC Kapina Musta aloitti maaliskuun talvisarjaurakan pelillä porvoolaista FCFJ Valkoista vastaan. Peli sai hankalan alun, ja palloa ei saatu liikkeelle. Vastustaja hyödynsi oman virheen ja teki maalin. Peli jatkui vastustajan hallinnassa, ja pian he saivat toisenkin maalin. Oma peli pyöri keskellä, eivätkä syötöt kulkeneet. Pelaajat eivät näyttäneet liikkuvan tarpeeksi aktiivisesti kentällä. Loppupuolella alkoi syntyä kuvioita, ja muutamia hyvin onnistuneita syöttöjä, mutta palloa ei kuitenkaan saatu vastustajan maalille asti. Peli päättyi 2-0 tappioon. Kapinan joukkueesta maalivahti koppasi vihreän kortin.

Viikingit - FC Kapina E-07 Musta (1-3)

SV-talvisarjan päätösottelu FC Kapina E-07 Mustan osalta pelattiin itähelsinkiläistä FC Viikinkejä vastaan. Kapina sai koneensa hyvin käyntiin, mutta viimeistelyt jäivät löysänpuoleisiksi vedoiksi maalia kohti. Peliä vyörytettiin kuitenkin vastustajan päädyssä. Ajoittain oli samaa ongelmaa kuin edellisessä pelissä, syötöt eivät kulkeneet ja pojat eivät juosseet tarpeeksi. Loppupuolella vastustaja pääsi peliin mukaan ja maalivahti joutui torjuntatöihin. Puolustus uuvahti, ja vastustaja pääsi kilauttamaan maalin. Vielä kertaalleen päästiin läpi, mutta tilanteesta ei syntynyt maalia.

SV - FC Kapina E-07 Punainen (4-1)

FC Kapina E-07 Punainen kohtasi isäntäjoukkue "Sipoon Sudet" vielä kertaalleen talvisarjan viimeisellä kierroksella, esitti kenties kauden parasta jalkapalloaan. SV ei tuntunut saavan palloa ylös omalta alueeltaan. Kapina väläytteli paikoitellen jo suoranaista tiki-taka -tyylistä lyhytsyöttelyä keskikentällä, suoritti pallonhallintaa onnistuneesti ja painoi palloa maalille hyvä tempo päällä. Kapinan maalivahti koski palloon ensimmäisen kerran vasta kun noin kolmannes oli pelattuna. Kapina suoritti rauhallisia, harkittuja hyökkäyksiä ja eteni paljolti syöttelypelillä johon vastustaja antoi nöyrästi tilaa. Pelin jälkeen pelaajatkin tuntuivat olevan hieman ihmeissään, mitä kentällä oikein tapahtui, kun pallo liikkui noin hyvin. Pienenä kritiikkinä, lyhytsyöttelypeli oman maalin edustalla oli ajoittain vaarallista, mutta Sudet eivät tällä kertaa onneksi olleet tarpeeksi nälkäisiä siitä rangaistakseen.

KoPSe/Brasilia - FC Kapina E-07 Punainen (2-2)

Kaikki kiva loppuu aikanaan. Maaliskuisen SV-talvisarjalauantain viimeisessä ottelussaan FC Kapina E-07 kohtasi vantaalaisen KoPSe/Brasilian. Jos nappikset olivat edellisestä ottelusta vielä hieman leijuksissa, ne painuivat kyllä nopeasti takaisin (teko)nurmen pintaan, kun peli lähti käyntiin. KoPSe hallitsi ja vyörytti peliään tehokkaasti alusta alkaen. Vastustaja puolusti tiivisti ja laukoi vaarallisia pitkiä palloja, ryhmittyen hyvin hyökkäyksiin näiden jälkeen. Joukkueet taistelivat hienosti molemmin puolin. Kapina viestitteli hyvin, ja jaksoi tsempata.

Se oli siinä, talvisarja on paketissa! Seuraavaksi joukkueen matka jatkuu kohti kevättä, ja Opel-liigaa!

Seuran uusimmat