FC Kapina nappasi kuudennen sijan futsalin SM-lopputurnauksessa!
Julkaistu: 10.04.2022 00.00

FC Kapina nappasi kuudennen sijan futsalin SM-lopputurnauksessa!

FC Kapinan P15-ikäluokan joukkue osallistui futsalin SM-lopputurnaukseen Tampereella 2.-3.4. Viikonlopun turnaus toi Kapinalle hienosti kuudennen sijan Suomen parhaiden futsaljoukkueiden joukossa!

Kaksipäiväinen turnaus järjestettiin Tampereella Kauppi Sport Centerissä. Kapinan osalta turnaus alkoi tutulla vastustajalla, kun ensimmäiseen peliin vastustajaksi osui jo futsal-ykkösestä tuttu ToTe. Jännitystä oli ilmassa, kun pelaajaesittelyiden jälkeen päästiin vihdoin tositoimiin. Tällä kertaa ToTe oli todettava vahvemmaksi, ja peli päättyi tiukan taistelun jälkeen vastustajan voittoon.

Välipalaa pukuhuoneessa nassuun ja kohti seuraavaa peliä! Lauantai-iltapäivän toinen vastustaja oli FC Halikko, joka jokseenkin kovaäänisen kannattajajoukkonsa siivittämän nappasi vauhdikkaan pelin jälkeen voiton Kapinasta.

Kahden kirvelevän tappion jälkeen kolmanteen peliin lähdettiin lähes voitonvarmoina - ja jännityskin alkoi pikkuhiljaa katoamaan. Vastaan tuli vielä lauantai-iltana Ylämyllyn Yllätys. Liperiläisjoukkue kohtasi parempansa Kapinan saadessa vihdoin maalihanan auki ja vieden 3-1 voiton päivän viimeisessä pelissä! Voittoon oli hyvä päättää lauantain pelipäivä ja siirtää ajatukset kohti seuraavaa päivää. Unta ei tarvinnut kovin monella hotellilla odotella, sen verran päivän nopeatempoiset pelit painoivat jokaisella. Untenmaille painuttiin kuitenkin hyvillä fiiliksillä!

Lauantain pelien perusteella Kapinalla oli sunnuntain edessä kamppailu sijoituksista 5-8. Pelit jatkuivat onneksi vasta klo 11, joten aamulla oli hyvin aikaa tankata aamupalaa hotellilla ennen siirtymistä Kauppiin. Aamupäivän vastustajaksi tuli FC Folk Haapavedeltä. Edellispäivän tiukka peliputki painoi varmasti molemmilla joukkueilla jo jaloissa, mutta tällä kertaa Kapina sai pelinsä paremmin hallintaan ja vei 1-0 voiton Folkista. Tulos varmisti Kapinan pelaavan viimeisessä pelissään sijoituksista 5-6. Peli myös striimattiin SM-lopputurnauksen järjestäjän puolesta ja on katsottavissa täältä.

Sunnuntain voitokkaan pelin jälkeen ehdittiin lounastauolla joukkueen kanssa katsomaan myös kärkikamppailua, kun GrlFK ja FC Halikko pelasivat paikasta SM-finaaliin. Halikko vei tästä pelistä voiton ja kohtasi finaalissa turnauksen voiton vieneen TP-47:n. GrlFK otti turnauksessa pronssia.

Sunnuntain viimeinen peli pääsi alkuun jälleen pelaajaesittelyillä. Turnauksen viimeisenä Kapinan vastustajana oli turkulaisjoukkue TuNL.

Tasainen ja vauhdikas peli, joka lopputuloksissa olisi voinut päättyä kummalle joukkueelle tahansa. Tällä kertaa onni ei ollut Kapinan puolella, vaan turkulaiset veivät niukasti 3-2 voiton ja turnauksen viidennen sijan. Kapinan tulokseksi turnauksesta jäi kuudes sija. Kapinan viimeinen peli turkulaisia vastaan on katsottavissa täältä.

Viikonloppu oli ihan huikea kokemus koko joukkueelle ja varmasti myös mukana olleille kannustusjoukoille! SM-lopputurnaukseen pääseminen oli yhteinen tavoite ja se saavutettiin. Ja se tehtiin yhdessä!

Kuudes sija Suomen parhaiden futsaljoukkueiden joukossa on hienoa saavutus - onnea koko joukkueelle!

Joukkueessa pelasivat (ylh.vas.) Veeti Kuoppala, Joonas Pekola, Ilari Liikanen, Kalle Peltomäki, Vili Mukkala, Lauri Järvilehto (alh.vas.), Atte Lähteenmäki, Aarni Eskola ja Joona Keitaanranta. Joukkueen futsalvalmentaja toimii Ville Mukkala.