Edustuksen sarja käynnistynyt
Julkaistu: 17.05.2019 00.00

Kausi on pyörähtänyt käyntiin ja Edustuksen pelejä on ehditty pelata jo kolme. Joukkue on nyt aika lailla muodostunut valmiiksi, vaikka kaikki pelaajat eivät olekaan vielä päässeet kertaakaan peliin omien kiireiden vuoksi.

Kausi avattiin vapun alla Jäppärää vastaan Järvenpään kuplassa ja peli alkoikin mukavasti Kapinan hallinnassa. Vain muutaman peliminuutin jälkeen Ville Hovi karkasi vastustajan puolustuslinjalta pystysyöttöön ja sijoitti pallon varmasti maaliin. Villelle tämä oli ensimmäinen virallinen ottelu Edarin paidassa, joten hänen osaltaan paremmin ei olisi voinut enää kausi alkaa. Maalin jälkeen sama pallonhallinta ja vyörytys jatkuikin koko ensimmäisen puoliajan ja joukkueen kapteeni Tomi Ristolainen kävi vielä tekemässä yhden maalin hienon pelinrakentelun seurauksena. Toisen puoliajan alussa Tomppa pääsi puolittain läpiajoon Ville Piirosen chipistä ja Tomppa nosti pallon varmasti maalivahdin yli maalin perukoille. Sama pallonhallinta jatkui vielä Kapinan toimesta, kunnes 75 minuutin pelin jälkeen pari pelaajavaihtoa sekoitti pakan totaalisesti. Jäppärä iski noin 15 minuutin sisällä kolme maalia ja pisteet tasattiin.

Kauden toinen peli FC Kuusysi/2:a vastaan pelattiin tiistaina 7.5. Lahden Kisapuiston tekonurmella. Peli alkoi Kapinan toimesta pallonhallinnalla, mutta kentän huono kunto ja hieman epävarmat ratkaisut tekivät koko ensimmäisestä puoliajasta vaikean. Puoliajalle mentiinkin kiikarilukemissa, mutta Edarin valmentaja Sami Salo ohjeisti pari täsmävinkkiä ja oma peli saatiinkin toimimaan hienosti. Toisella puoliajalla keskikentän maestro Niko “Niksa” Tikkanen aloitti maalinteon, josta Tomppa saikin hieman tuulta purjeisiin ja teki hatullisen maaleja. Tomppa ilmeisesti haluaa varmistaa joukkueen sisäisen maalikuninkuuden jo heti keväällä, ettei tarvitse viime kauden loppukiriä tehdä maalien suhteen…? Joka tapauksessa, lopputuloksena 0-6 voitto ja ensimmäiset 3 pistettä ansaittu.

Tiistaina 14.5. oli kolmannen pelin vuoro MyMy:ä vastaan Järvenpään kuplassa. Sama, jo hieman kulunut kaava jatkui, Edari otti pallonhallinnan varmasti alusta lähtien. Ensimmäinen vartti mentiin Kapinan yrittäessä murtautua viimeiselle kolmannekselle, mutta hieman hätäilyn makua oli ja pallo menetettiin turhan usein. Vastustaja pääsikin hieman hyökkäämään ja ennen kuin Edarit edes tajusivat mitään, vastustaja pääsi Kapinan heikon purkupallon seurauksena ajamaan boksiin sisään ja MyMy:n pelaajaa rikottiin, josta laitettiin pallo pilkulle. Vaikka Edarin veskari Miika “Leiska” Leinonen onkin varmasti Vitosen parhaita veskareita, niin tässä Leiska joutuikin antautumaan. MyMy johtoon 0-1 ja sitten alkoikin pieni show. Vain 20 minuuttia koko peliajasta oli kulunut, niin johdossa ollut vastustaja alkoi pelaamaan aikaa pois kellosta. Tämähän tietysti Kapinalle sopii, että saa pysyä pallossa loput yli 70 minuuttia. Reilu vartti takaiskun jälkeen Kapina iski pelin tasan ja puoliajalle päästiin lukemissa 1-1. Toisen puoliajan alkaessa vastustajan pelaajissa näkyi jo väsymys ja Kapina painoi lisää kaasua. Edarin 18-vuotias taituri Juuso Häikiö, joka viime kaudella haastoi Tompan maalikuninkuudessa, päätti aloittaa oman tehtailunsa myös tässä pelissä. Juuso ja Tomppa painoivatkin vielä muutaman maalin ja vastustaja oli sitten taputeltu. Lopputuloksena 4-1 voitto ja samalla lohkon 2. sija.

Seuraava peli pelataan vielä tiistaina 21.5. Järvenpään kuplassa ns. kotipelinä Nasevaa vastaan, jonka jälkeen yksi vieraspeli Hyvinkäällä 28.5. PK-09:n vieraana. Kotipelit alkavat toden teolla keskiviikkona 5.6. Mäntsälän keskusnurmella klo 20 alkaen, kun vastaan asettuu tuttu vastustaja AskU. Tervetuloa kannustamaan Kapina voittoon!